Най-странните нови рекорди на Гинес

Изданието ще излезе следващата година

Най-странните нови рекорди на Гинес

Снимка: AFP

По случай своя 60-годишен юбилей, "Книгата на рекордите на Гинес" представя най-странните нови рекорди , които ще излязат в изданието догодина.

Сред тях се отличават най-малката каравана на писателя Яник Рийд от Великобритания, която е с дължина 2.39 метра, ширина - 79 см, и височина - 1.5 метра. Тя е обзаведена с легло, лампи, телевизор, мивка и чайник.

Друг странен рекорд, който ще бъде включен в изданието, е за най-високото магаре Ромул. Животното е от специална американска порода и е високо 1.72 метра. Ромул и по-малкият му брат Рем живеят в ранчото на Кара и Фил Йелот в американския щат Тексас.

Ник Щоербел има най-дългият език в света. Голям принос за рекорда има баща му, който е голям фен на рок бандата "Кис" и карал сина си да имитира физиономиите на басиста на групата Джийн Саймънс. Езикът на момчето е дълъг 10.1 сантиметра, пише БГНЕС.

Най-голямата колекция, посветена на Джеймс Бонд, принадлежи на Ник Бенет. Той започва да колекционира неща, свързани с Агент 007 на 28-годишна възраст. Бенет има 12 463 предмета. В момента той е на 47 г.

Цирковата артистка Нанси Зайфкер е носителка на рекорда за най-далечен изстрел с лък, направен с крака. Тя е успяла да забие стрелата в 14-сантиметрова мишена на разстояние 6 метра.

Коментари: 0