Намаляват таксата за изпита по кормуване

Промените се отнасят само за категории А и В

288 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Таксата за явяване на изпит по кормуване за непрофесионални шофьори ще бъде намалена от 20 на 12 лв. Промените се отнасят за категории А и В и са предвидени в наредбата за таксите, събирани от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, публикувани за обществено обсъждане, съобщи вестник „Труд“.

Таксата няма да се промени единствено за практическите изпити за шофьори на автобуси и камиони. Цените се въвеждат заради различните разходи за отделните видове книжки. Кормуването на непрофесионалните категории А и В продължава 25 минути, докато кандидатите, желаещи да получат книжка за C и D, трябва да шофират в продължение на 40 минути.

Промените в тарифата позволяват на школите за подготовка на шофьори да запазват дата за практически изпит, различна от обявяваните от агенцията. Цената на тази услуга е 100 лв. независимо дали ще се яви един или десет души за непрофесионална книжка или до шест курсисти от професионална категория, обясниха от ведомството.

Приетите промени са много подходящи за млади българи, които идват от чужбина с намерението да изкарат книжка по време на ваканцията си, без да се налага да чакат определена дата за явяване на изпит, те могат да изберат сами кога да го направят.

Подкрепи Economic.bg