Народното недоволство не стихва повече от седмица

В района има засилено полицейско присъствие, както и жандармерия

112 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Повече от седмица недоволството на хората срещу правителството на Пламен Орешарски не стихва. Вече осми ден протестиращите се събират в триъгълника между Президентството, Партийния дом и Министерски съвет, за да скандират "Оставка", "Мафия" и "Червени боклуци". В този момент продължават да идват още хора. Обичайна е и гледката на майки с деца и колички.

В района има засилено полицейско присъствие, както и жандармерия.

Вчера, на седмия ден на протести, бе издигната кукла с образа на Сергей Станишев и надпис "Sergame over". Шествието премина по традиционния си маршрут, а вечерта се стигна и до инциденти пред партийните централни на БСП и ДПС. Около 20 души протестираха пред централата на БСП и настояваха за оставката на Христо Монов, който нарече недоволните граждани "интернет лумпени". След хвърлен камък по сграда стъкло се отчупи и рани журналист от вестник "Телеграф". Бутилки и камъни полетяха и към централата на ДПС. Вътрешният министър Цветлин Йовчев потвърди, че има и задържани.

Протестиращите носят български знамена, свирят и скандират. Носят плакати и постери с надписи: „Не ме гонете от България, „Орешарски, от теб искаме само оставка" и други.

Подкрепи Economic.bg