Интересът на българите към Истанбул рязко намаля

След успокояване на ситуацията в Турция много бързо ще се възстанови потокът на туристи към мегаполиса, прогнозира Байко Байков

168 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Заради кръвопролитните протести в Турция един от най-големите мегаполиси в света - Истанбул вече не се радва на голям туристически интерес. Това става ясно от коментар за Economic.bg на Байко Байков, председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

От няколко седмици протестите в Истанбул, Анкара и редица големи градове на Турция не спират, като на моменти полицията разпръсква демонстрантите със сила.

Байко Байков коментира, че отливът на български туристи към турския мегаполис се дължи най-вече на малкото нови записвания за почивка в Истанбул. "Когато ситуацията в Турция се успокои много бързо ще се навакса със записванията, защото това е много популярна и сравнително евтина дестинация. За разлика от почивките в курортите, при които е необходимо време за планиране, програмите за Истанбул са за почивните дни", коментира Байко Байков.

Данните му сочат, че отказалите се от уикендова екскурзия в Турския мегаполис се насочват към близките Гърция и Македония - места, за които също се предлагат множество програми за почивните дни. "Има много информация за протестите в Истанбул и когато всичко се успокои много бързо ще се върне и интересът на туристите към тази дестинация", убеден е Байко Байков.

Коментари: 0