Назначението на Румен Овчаров в "Лукойл" било съгласувано

Енергийният министър Драгомир Стойнов каза, че премиерът Пламен Орешарски е бил пределно ясен, че това е един специалист, който е необходим

284 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Назначението на Румен Овчаров в "Лукойл" е полезно и съгласувано. Това каза пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, цитиран от "Фокус". Стойнев бе попитан за вероятните протести заради назначаването на Румен Овчаров и чия е идеята той да стане представител на държавата в бургаската рафинерия.

Драгомир Стойнов каза, че премиерът Пламен Орешарски е бил пределно ясен, че това е един специалист, който е необходим. "Ние трябва да използваме ума и знанието на всички знаещи и можещи хора. За мен лично това назначение е полезно и съгласувано", каза Стойнев.

От търговския регистър стана ясно, че на 14 октомври бившият депутат от БСП и енергиен министър в две правителства Румен Овчаров е вписан като член на Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Неговата функция е да представлява държавата, която държи златната акция в рафинерията.

Подкрепи Economic.bg