Ник Клег критикува Камерън заради несигурността около ЕС

„Ние трябва да бъдем много внимателни в момент, когато британската икономика все още колебливо се възстановява от най-тежкия икономически шок от едно поколение насам”, подчерта вицепремиерът на Великобритания

108 ~ 1 мин. четене

Британският вицепремиер Ник Клег предупреди министър-председателя Дейвид Камерън, че продължителният период на несигурност относно отношенията между Великобритания и ЕС ще има негативен ефект върху икономиката, съобщава BBC.

Коментарите на Клег идват преди дългоочакваната реч, която Камерън ще изнесе в петък и в която ще разкрие плановете си за промяна на условията на членството на Великобритания в ЕС.

Клег призова британския премиер да внимава повече в момент, когато страната бавно се възстановява от най-сериозния си икономически шок от десетилетия насам.

„Ние трябва да бъдем много внимателни в момент, когато британската икономика все още колебливо се възстановява от най-тежкия икономически шок от едно поколение насам”, подчерта Клег. Вицепремиерът предупреди още, че позицията на Камерън може да спре бизнес инвестициите във Великобритания.

Подкрепи Economic.bg