Нова финансова пирамида

Обещавали 15% лихва

7286 ~ 1 мин. четене

Десетки варненци бяха измамени със стотици хиляди левове от финансова пирамида. Измамата започва преди четири години. Няколко вложители чули от свои познати, които пък чули от свои познати, че във Варна има фирма, която буквално за месеци умножава парите на хората ... по чудодеен начин. Дружеството обещавало по 15% печалба от вложените пари, разкри екип на бТВ.

В измамната схема попаднал и Благой Иванов, който прегърнал идеята да удвои парите си за три години и зачакал заветната дата на падежа. Дори си бил направил планове какво ще прави с печалбата. Дружеството обаче така и не му изплатило парите, които обещавало предварително.

Благой Иванов се зарекъл, че няма да остави нещата така и започва съдебна процедура. Оказало се, че от Suisse Capital са помислили и за този вариант – дружеството е регистрирано на британските вирджински острови.

Георги Льолев също пострадал от Suisse Capital. Той обаче инвестирал цели 100 хил. лв. От фирмата категорично отказват да коментират случая. Оказа се, че Suisse Capital са стари познайници на полицията. Срещу тях вече има жалби в икономическото звено на МВР във Варна.

Подкрепи Economic.bg