ООН ще контролира интернет?

Според някои експерти по личната свобода в мрежата, ако бъде дадена думата за регулация на Интернет на страни, в които цензурата е много тежка, това би имало катастрофални последици за свободата на онлайн словото

6676 ~ 1 мин. четене

Организацията на Обединените нации ще свика среща в Дубай този декември, за да се вземат решения, които може да носят огромни промени за бъдещето на инернет потребителите, а именно дали ООН трябва да упражнява власт над Интернет, съобщава kaldata.com.

Ключови фигури от правителството на САЩ и от фирми от частния сектор ще се срещнат със законодателите в края на тази календарна година, за да спорят за това, че САЩ трябва да осуетят предложението, което те смятат за опасна пукнатина в съществуващите норми.

Към настоящия момент Интернет е регулиран от т.нар. модел на мулти-стейкхолдърите. Ако тази структура бъде променена, на риск се подлага и цялостната структура на мрежата.

Според някои експерти по личната свобода в мрежата, ако бъде дадена думата за регулация на Интернет на страни, в които цензурата е много тежка, като Китай например, това би имало катастрофални последици за свободата на онлайн словото, съобщава още kaldata.com.

Подкрепи Economic.bg