Новата шефка на Yahoo с 1 милион заплата

С бонусите възнаграждението на Мариса Майер може да скочи до 3 млн. долара

7076 ~ 1 мин. четене

Американската компания Yahoo посреща новия си главен изпълнителен директор Мариса Майър с възнаграждение от над 70 милиона долара за идните пет години. Това предадоха световните агенции, позовавайки се на съобщение до Федералната комисия по ценните книжа и фондовите борси.

Основната заплата на 37-годишната Майър ще бъде 1 млн. долара, а бонуси, обвързани с резултатите на компанията, могат да повишат годишното възнаграждение до 3 млн. долара, посочват ДПА и Ройтерс, цитирани от БТА.

Майър, която в началото на седмицата пое ръководството на компанията, ще получи стимули за 42 милиона долара под формата на права за закупуване на акции и други премии, както и 14 милиона долара в акции като компенсация за акциите, от които трябваше да се откаже, напускайки Google. Майър е третият главен изпълнителен директор на Yahoo за 2012 година.

Предшественикът й Скот Томсън бе принуден да се оттегли през май заради обвинения, че е фалшифицирал автобиографията си. Предишният ръководител Каръл Барц пък бе уволнена заради неуспеха да изправи на крака компанията.

Yahoo продължава да е сред най-посещаваните уебсайтове в интернет със 700 милиона посетители месечно. Компанията обаче има проблеми да превърне тези посещения в по-големи приходи от реклама.

Подкрепи Economic.bg