Нови ограничения за имигрантите във Великобритания

Дейвид Камерън планира нови удар срещу новопристигащите на Острова

Нови ограничения за имигрантите във Великобритания
108 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Британският премиер Дейвид Камерън планира нови мерки за справяне с големия поток имигранти към Великобритания. Част от плановете му са новопристигащите имигранти от държави-членки на Европейския съюз (ЕС) да получават социални помощи в продължение на три месеца, вместо шест, както досега, пише BBC.

Камерън посочва в статия за всекидневника "Дейли телеграф", че е необходимо изграждането на система за имиграцията, която да поставя интересите на Великобритания на първо място. По думите му контролирането на имиграцията е от жизненоважно значение за плановете на правителството.

Британският премиер обясни още пред изданието, че по време на управлението на лейбъристите в страната са дошли 2.5 млн. души. Той подчерта, че Великобритания е преживяла най-големите темпове на миграция в съвременната си история и дори се е стигнало до там, 5 млн. души да са без работа и да получават социални помощи за безработица.

Само преди шест месеца Лондон въведе ограничение новопристигащите имигранти да чакат три месеца, докато получат разрешително за работа. Дейвид Камерън обаче не може да пренебрегне правилата на Европейската комисия за свободно движение в ЕС и правото на работа и живот в други страни-членки. Именно затова той насочва вниманието си към ограничаване контрола на помощите за имигранти.

Подкрепи Economic.bg