Нужни са месеци за смяната на батериите на Boeing 787

Компанията вече направи тестов полет с машината, в който се следеше за проблеми с батериите

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Вероятно ще са нужни месеци за смяната на проблемните батерии на заземения модел 787 Dreamliner на американската самолетостроителна корпорация Boeing. Това коментира Уили Уолш, главен изпълнителен директор на международната организация IAG, част от която влизат British Airways и испанската Iberia.

"Има някои промени в системите, за които знам, че ще се въведат, но мога разкрия много информация, защото съм получил поверителна информация", заяви Уолш, цитиран от Bloomebrg. Според него очаквания редизайн на системата на батериите ще отнеме няколко месеца.

Boeing вече завърши изпитателен полет на 787, който продължи 2 часа и 19 минути. Допълнителни тестови полети за изпитване на батериите ще се проведат и идната седмица. Полетът беше от Тексас до Вашингтон. Самолетът в тестовия полет беше с минимален екипаж. Хората на борда трябваше да следят непрекъснато показанията на контролните монитори за състоянието на батериите и да приземят незабавно машината, ако компютърът покаже проблеми.

Регулаторите спряха полетите с най-новия самолет на Boeing - 787 Dreamliner на 16 януари, след серия от инциденти с батериите на машините. Батерията на Boeing 787, собственост на Japan Airlines, се запали, а неизправност при полет на All Nippon Airways принуди пилотите на превозвача да направят аварийно кацане.

Подкрепи Economic.bg