Nutella отвори бар в Ню Йорк

Менюто се придържа към класически и вкусни предложения, както и към тестени изделия

Автор: Божидара Иванова

Nutella стъпи на италианския пазар през 1964 година и 50 години по късно все още кара любителите си да си облизват пръстите. Сега, в Ню Йорк ще отвори врати новият Nutella бар, който ще се помещава в Eataly ресторант, част от Walt Disney World, посветен на италианската храна, пише изданието Today.com. 

Идеята е просто гениална: Nutella е изключително важна част от сладкото меню на американците, а новият бар ще привлича и туристите на града. Концепцията за Nutella бар първо се осъществява в Чикаго, където палачинките с Nutella се превръщат в един от най-добре продаваните продукти.

Ресторантът в Чикаго е известен с големите си опашки от чакащи, които понякога отнемат до 45 минути, за да бъдат настанени хората. "Нутела барът в Чикаго доказва, че американците обичат Нутела също толкова, колкото и самите италианци. И как иначе?", добавя главният готвач Марио Батали, който е един от собствениците на ресторанта.

Менюто на бара се придържа към класически и вкусни предложения, в допълнение с вкусни тестени изделия - хлебчета, мъфини, палачинки и други, които са щедро намазани с шоколадово-лешникова покривка. Менюто също така отразява и традиционният начин, по който Нутела се консумира на родното си място.

Коментари: 0