Някой ден и аз ще си тръгна от партията

Мая Манолова, БСП

Цитат на деня:

Някой ден и аз ще си тръгна от партията
192 ~ 1 мин. четене

Някой ден и аз ще си тръгна от партията, защото тя има нужда от обновление. Това каза Мая Манолова от БСП пред Нова тв. Ние тръгваме на тези избори нахъсани за победа, поясни тя.

В БСП винаги има емоции и напрежение при подреждане на листи за предстоящи избори, призна Манолова. „Това е естествено. Ние сме единствената демократична партия, която има силни регионални структури, която има история и знакови лица по места", обясни тя.

„Мисля, че цялата тази енергия при подреждането на листите през последните дни беше повече от излишна, защото този път окончателното подреждане на листите ще го направят българските граждани. Има преференция със седемпроцентен праг", посочи Манолова, която бе активно ангажирана с промените в изборното законодателство в дните на 42-то Народно събрание.

 „Със сигурност част от избирателите няма да са съгласни с това подреждане. Ще имат свой фаворит, ще изразят своите предпочитания на изборите и в крайна сметка ще има много сериозни размествания, не само в нашите листи, но и в тези на другите партии”, посочи тя.

Впечатлението, че в БСП се наказват инакомислещите е погрешно, категорична беше Манолова. Тя отбеляза, че подреждането на кандидатите става с тайно гласуване в местните организации.

Коментари: 0