Обособяват туризма като самостоятелна бюджетна политика през 2014

Бюджетът по политика "Устойчиво развитие на туризма" за следващата година е в размер 4 млн. лв.

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"За пръв път през 2014 г. туризмът е обособен като самостоятелна бюджетна политика". Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на заседание на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по икономическа политика и туризъм, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

В държавният бюджет за 2014 г. основен ангажимент на държавата е провеждане на национална реклама, съгласувана с браншовите организации по отношение на целеви за България пазари. За тази цел от Централния републикански бюджет са предвидени 14 млн. лв.

Бюджетът по политика "Устойчиво развитие на туризма" е в размер 4 млн. лв., като политиката включва облекчен достъп и оптимизирана система за привличане на чуждестранни туристи на територията на България и превръщане на подходящото културно-историческо наследство в част от инфраструктурата на туризма.

Енергийният министър Драгомир Стойнев представи на депутатите бюджет, проектиращ политика на размразяване, икономическо възстановяване и растеж. Визията му се дефинира в четири основни области - "Устойчиво икономическо развитие и конкурентноспособност", "Ефективно външноикономическо сътрудничество", "Устойчиво развитие на туризма" и "Устойчиво конкурентноспособно енергийно развитие".

Подкрепи Economic.bg