Обратно на работа: 10-те най-големи предизвикателства

Августовските жеги си отидоха, а с тях и лятната ваканция

3833 ~ 3 мин. четене
Автор: Десислава Младенова
Августовските жеги си отидоха, а с тях и лятната ваканция. Септември е тук и много от нас се завръщат в офиса. Ето кои са най-големите предизвикателства през първия работен ден след дълга ваканция, според BBC.

1. Електронна поща, преливаща от писма

Един от първите проблеми, с които ще се сблъскате в офиса е електронна поща, преливаща от писма, които искат вашето внимание. В нея има всичко - важни съобщения, които сте пренебрегвали доста време, гневни съобщения, спам, не чак толкова смешни препратки към други страници и какво ли още не.

2. Травма от пътя

Може би не е било чак толкова добра идея да удължите ваканцията до последния възможен момент. Прибрали сте се едва няколко часа преди да тръгнете за работа, а пътят към вкъщи Ви е изцедил тотално. И сега, когато сте обратно на работното си място, всъщност сте в абсолютно различна часова зона. Единственото нещо, на което сте способен е да гледате с празен поглед, подобно на лента за багаж, която върти непрестанно една и съща счупена количка.

3. Рестартирайте живота си

Със сигурност ще прекарате първата сутрин в офиса в опити да си припомните паролата си. Най-вероятно паролите са изтекли или са били сменени, и нищо не върви както трябва. След ваканцията най-вероятно не си спомняте вашите име и парола, но е гарантирано, че само след седмица няма да си спомняте, че изобщо някога сте бил във ваканция.

4. Защо всички гледат в мен?

Не се учудвайте, ако първият ден в офиса Ви се струва безсмислен. След дълга почивка има вероятност да започнете да се чудите защо изобщо сте на работа и да имате чувството, че всичко се случва насън. Може би се питате дали наистина  присъствате на събрание в офиса или сте в плен на ужасна импровизирана пиеса.

5. Ваканционна завист

Вашата ваканция е свършила току що, но за някои от вашите колеги това е последния работен ден преди да излязат в септемврийска отпуска. Достатъчно зле ви е, че сте се завърнали от евтина почивка, за да слушате нечии планове за 5-звезден отпуск.

6. Нищо не се е променило. Отново!

След годишен отпуск се връщате към добре познатата рутина - качвате се на същия влак за работа, правите все същите неща в офиса. Изхарчили сте всичките си спестявания и се очертава финансово тежък септември. Вашата почивка е била глътка свобода, но истината е, че отново се намирате в изходна позиция - на бюрото в офиса.

7. Радостта от закуската

Завръщането от ваканция означава да се простите с новооткрити удоволствия като закуската например. Може да се сбогувате с дългите и богати закуски, на които сте се отдавали по време на почивката си. За закуска със семейството не може да става дума. Сега сте обратно вкъщи и имате време само за бърза закуска. Да ви е сладко.

8. Отново обувате чорапите

Горещата ваканция Ви е накарала да замените строгия офис дрес-код с къси панталонки, джапанки и сламена шапка. Връщането в офиса обаче налага отново да обуете чорапите и да си припомните колко тежки са дрехите, които трябва да носите в офиса.
 
9. Голямото наспиване

Едно от най-сладките удоволствия на ваканцията е възможността да спите до късно сутрин, а защо не и следобед. Този новопридобит навик обаче прави връщането на работа още по-трудно, особено когато алармата звъни рано сутринта. Кажете сбогом на наспиването. 

10. На работа с градския транспорт

Пътуването с градския транспорт е ужасно по принцип, но в първия работен ден то е просто нетърпимо. Метрото и автобусите са претъпкани, а на лицата на всички е изписан ужас. Специфичният звук, който чувате, не идва от слушалките на някой, а е ритмичното смазване на вашата душа. Добре дошли на работа!
Подкрепи Economic.bg