Opel продаде първите два модела Ampera в България

Електромобилът достига максимална скорост от 161 км/ч

228 ~ 1 мин. четене

Първите два Opel Ampera бяха продадени в България през изминалите две седмици, съобщиха от родното представителство на германската автомобилна корпорация. Собственици на возилото са физическо лице от София и посолство в столицата ни.

Колелата на Ampera се задвижват с електрически мотор по всяко време. Неговата литиево-йонна батерия с капацитет от 16 кВтч захранва двигателите с мощност от 111 kВт (150 конски сили). В зависимост от стила на шофиране и пътните условия, автомобилът може да измине между 40 и 80 км при чисто електрическо захранване от батерията без да се отделят вредни емисии.

На пътя електрическата система на Ampera осигурява незабавно достигане на максималния въртящ момент от 370 Нм, благодарение на който автомобилът има ускорение от нула до 100 км/ч за около 9 секунди и максимална скорост 161 км/ч.

"За нас е особено вълнуващо, че човек, упражняващ изключително хуманната професия на лекар оцени не само технология, но и посланието на автомобила - нула вредни емисии в атмосферата", коментира Мира Янкова, управител на Дженеръс Ауто - дилърът продал колите.

Не се уточняват името на купувача и посолството.

Подкрепи Economic.bg