Opel пуска нов компактен автомобил догодина

"Карл" ще допълва моделите "Корса" и "Адам"

Opel пуска нов компактен автомобил догодина
Автор: Божидара Иванова

Германският автомобилен производител Opel, концерн на американския гигант General Motors (GM), обяви, че планира да пусне нов компактен автомобил догодина. Това е част от усилията на компанията да върне печалбата си, предаде AFP.

Моделът ще се казва "Карл" и ще бъде с пет врати. Той носи името на един от създателите на Opel Адам Опел. Колата ще допълва моделите "Корса" и "Адам", става ясно още от съобщение на компаниията. Очаква се да бъде пуснат следващото лято. Той ще бъде по-евтин и по-практичен и ще е алтернатива на модела с три врати "Адам".

"Карл е кратко, елегантно и лесно запомнящо се име, което представлява ценностите на марката "Опел" - германско, емоционално и отзивчиво", заяви директорката на маркетинговия отдел на Opel Тина Мюлер.

"Карл" ще бъде с дължина 3.68 метра, а цената му ще бъде по-ниска от тази на "Адам" и "Корса". Все още не е известна цената , но близки до компанията заявиха, че тя ще бъде 10 000 евро.

От години Opel работи на загуба. Компанията започна дълбоко преструктуриране, като закри завода си в Антверпен, Белгия, а този в Бохум, Германия ще затвори врати в края на годината. Целта на компанията е да се върне към печалба най-рано през 2016 г.

Коментари: 0