Орешарски награди „Инвеститор на годинатa” 2013 г.

Министър-председателят връчи наградата за цялостна дейност на инвеститора "АББ България"

Снимка: БГНЕС

92 ~ 1 мин. четене

Наградата за цялостен принос „Инвеститор на годината 2013 г.” бе връчена от министър-председателят Пламен Орешарски на „АББ България ЕООД” – за принос в енергийния сектор.

За осма поредна година най-значимите инвестиции се отличават в седем категории. Министър-председателят връчи наградата за цялостна дейност на инвеститора "АББ България" с думите: "Радвам се, че днес мога да наградя АББ, а не АБВ".

Премиерът е достигнал до най-успешната формула за това как да помага на българския бизнес, а именно - да не му пречи. Това сподели самият той по време на церемонията, на която присъстваха и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, министърът на земеделието Димитър Греков, зам.-министър на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и зам.-министър на транспорта Георги Тодоров.

В краткото си поздравително слово Орешарски подчерта, че ще говори за бизнес, а не за политика и разказа, че преди години е попитал един индустриалец как да помага на бизнеса. Отговорът е бил: "Като не пречите".

Министърът на икономиката Драгомир Стойнев допълни министър-председателя, като изтъкна, че държавата не само не трябва да пречи, но трябва и да помага на бизнеса.

Подкрепи Economic.bg