Комендантът в Киев поздрави "Ранобудните студенти" за борбата им

Благодаря, че има хора, които излизат с украински знамена в България, видях го по новините, заяви пред Economic.bg Андрей Парубий

200 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Комендантът на Майдана в Киев Андрей Парубий поздрави чрез Economic.bg "Ранобудните студенти" за битката им за установяване на морал в политиката у нас и им пожела успех. "Най-важното за всички протестиращи по света е да има солидарност с други митингуващи от други страни. Пожелавам успех на българите. Благодаря, че има млади хора, които излизат с украински знамена в България, видях го по новините. В това отношение трябва да сме единни. Само така ще победим в битката срещу про-руските режими". Това заяви специално за Economic.bg комендантът на Майдана Андрей Парубий. Думите му са в отговор на въпрос на нашия пратеник в Киев дали е запознат със ситуацията в България.

Парубий добави, че в момента в Киев най-голям проблем са топлите дрехи, както и доставките на топъл чай. "Нуждаем се от повече топли дрехи, защото хората измръзват. Но ще останем на площада до победата. Хората са искрени и се борят за своя народ", добави той.

Според него е нормално да има стремеж да няма кръвопролитие и смъртни случаи по време на протеста, въпреки зачестилите случаи на насилие от страна на силите на реда.

Андрей Парубий е 43-годишен украински независим депутат и е определен за комендант на Майдана в Киев.

Подкрепи Economic.bg