Отстранен е проблемът с ниското напрежение в 5 села край Петрич

ЧЕЗ ще инвестира 111 млн. лв. през 2013 г. в модернизация на мрежите в Западна България

168 ~ 1 мин. четене

Електроразпределителното предприятие ЧЕЗ, което доставя ток на абонатите в Западна България е отстранило проблемите с ниското напрежение в 5 села край Петрич - Беласица, Самуилово, Камена, Ключ и Яворица. От компанията съобщиха, че кметовете на населените места са изпратили писма до "ЧЕЗ Разпределение България", в които благодарят за бързата реакция и предприетите спешни мерки от дружеството.

"Благодарността на клиентите е най-голямото признание за нас. Стремим се да реагираме на сигналите максимално бързо и в рамките на възможностите, и да отстраняваме проблемите в най-кратки срокове. За целта сме в непрекъснат контакт с кметовете от Западна България", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България".

От компанията съветват клиентите си при съмнение за ниско да подадат сигнал към "ЧЕЗ Разпределение България". На посочения от клиента адрес се монтира уред, който измерва параметрите на напрежението по 24 часа в денонощието за период от 7 дни. Получените резултати се анализират и при регистрирани отклонения от Българския държавен стандарт за качество на напрежението се набелязват конкретни мерки за действие от страна на дружеството. В някои случаи за подобряване на качеството на напрежение е необходима цялостна реконструкция на мрежата, което изисква спазване на всички законови разпоредби за строителство и изграждане на електросъоръжения - осигуряване на терени от общините, проектиране, издаване на разрешения за строеж и т. н., обясняват от ЧЕЗ.

За развитие на мрежата през 2012 г. компанията е инвестирала 114 млн. лв. Плановете са през 2013 г. да бъдат вложени 111 млн. лв. в модернизация, рехабилитация и реконструкция на мрежите в Западна България.

Подкрепи Economic.bg