Павлова: Актуализацията на бюджета е ненавременна

Не мога да приема приказките за бездействие по време на нашето управление, коментира бившият регионален министър

Автор: Атанас Христов

Международният валутен фонд (МВФ) каза, че прогнозите в бюджета за 2013 г. са изпълними, но трябва да се работи. Актуализацията на бюджета е ненавременна. Това каза в интервю за БНТ Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Борисов" и настоящ депутат от ГЕРБ.

"Не мога да приема приказките за бездействие по време на нашето управление. Развивахме инфраструктурата, а въпреки кризата чуждите инвеститори се увеличаваха, защото искаха да работят в стабилна държава със стабилно правителство, което в момента не е така", добави Лиляна Павлова.

България е сред единиците държави, които получават повече пари от Европейския съюз (ЕС) за развитие на регионите. Не вярно, че Брюксел ще финансира 6-7 града, коментира Лиляна Павлова. Тя поясни, че според подписаните договорки с ЕС при инвестициите за развитие на сектор "транспорт" трябва да се постигне баланс. "Финансират се 50/50 пътища и жп линии", обясни Лиляна Павлова.

Според нея е добре за една партия да бъде и в опозиция, защото в такъв момент тя се пречиства и редиците се сплотяват. "На много хора им се иска да се случи разпадането на ГЕРБ, но няма такова нещо. Няма нито един депутат, който да иска да напусне", категорична е Павлова.

"Ще се върнем в парламента при обсъждане на две важни теми - определяне на дата за предсрочни избори и промени в Изборния кодекс", каза още Лиляна Павлова.

Коментари: 0