Печалбата на Morgan Stanley надхвърли очакванията

Американската инвестиционна банка успя да се съвземе от спада в приходите от търговия преди година, реализирайки нетна печалба от 980 млн. долара

Нетната печалбата на Morgan Stanley е нараснала с 66% за второто тримесечие на 2013 година, надминавайки прогнозите на анализаторите, съобщава Financial Times.

Американската инвестиционна банка успя да се съвземе от спада в приходите от търговия преди година. От банката отчетоха нетна печалба от 980 млн. долара, докато година по-рано тя бе 591 млн. долара. Тогава по-слабите резултати бяха резултат от понижението в рейтинга на институцията през юни 2012 година.

Приходите на кредитора скачат с 22 на сто до 8,5 млрд. щатски долара за тримесечието до края на юни.  Печалбата за акция възлиза на 45 цента или 2 цента повече от очакванията на анализаторите.

Целта на главния изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман за маржа на печалба е той да достигне най-малко 20% през 2015 г., но по думите му той може да нарасне до 23%, ако лихвите се повишат, а пазарната обстановка се подобри.

След обявяването на резултатите акциите на Morgan Stanley поскъпнаха с 5% в търговията преди отварянето на борсите до 27,90 долара за брой.

В началото на месеца стана ясно, че Citigroup също отчита по-силни от очакваните печалби за второто тримесечие, подпомогнатa отчасти от високите приходи от търговия и инвестиционно банкиране. Водещата инвестиционна банка Goldman Sachs също успя да надмине прогнозите на ализаторите, реализирайки печалба от 1,93 млрд. щатски долара за второто тримесечие на 2013 година.

Коментари: 0