Петков: 3 без малко е оценката ми за ръководството на МВР

Според бившия депутат от БСП управляващите са загубили много време и са дали много инерция на протестите

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

На полицаите поставям оценка 5 и половина, а на ръководството на МВР - 3 без малко. Това е оценката на работата на полицаите и ръководството на МВР през последните два месеца на бившия депутат от БСП Румен Петков, изразена в ефира на Нова телевизия. "В министерството се направиха серия от грешки. Не можем да залагаме като първи приоритет борбата с контрабандата, а да държим директора на "Гранична полиция", смята той.

"Остава също шефът на "Национална полиция" и се чудим защо контрабандата на цигари е в същите размери. Той е човекът, при който контрабандата достигна тези чудовищни размери", категоричен е Петков.

Според него управляващите са загубили много време и са дали много инерция на протестите. "Отговорността e изцяло наша и трябва да покажем на обществото, че не само участваме в диалога, а водим диалога. Единствената институция, която води диалог с обществото е правителството", смята бившият червен депутат.

 "Изборите не бива да са сега. Това е вредно за страната ни, най-малкото защото нямаме изчистени условно казано 5 приоритета за държавата", смята Петков. Според него ръководството на БСП е сбъркало, като се е включило в дебата и е потвърдило, че голяма част от обществото не е представено в настоящия парламент. "За мен полезният ход е да се стартира веднага ефективен диалог - политически диалог, диалог със синдикати и работодатели и ефективен диалог с протестиращите", каза още той.

Коментари: 0