Петков: Не съм се срещал с Първанов и Борисов

Той предупреди бивши служитеи на МВР да внимават, ако подслушват незаконно

76 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Не съм се срещал с бившия премиер Бойко Борисов и Георги Първанов. Това е абсурд. Такъв запис няма, скептичен съм дали изобщо има някакъв запис“. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков в сутрешния блок на Нова ТВ относно изтеклата информация, че е подслушван и има запис, в който той, Борисов и Първанов разговарят за АБВ. Петков потвърди, че е разговарял с Бойко Борисов , но на тема „Белене“  и за спортна зала в Плевен.

По думите му разговорът е станал преди няколко месеца и премиерът Пламен Орешарски е бил информиран преди и след срещата. „За Белене Борисов ме увери, че ако има чуждестранен инвеститор, който поема всички разходи по изграждането, групата на ГЕРБ ще го подкрепи. Гордея се с този разговор“, обясни Петков.

Бившият вътрешен министър подчерта, че е разговарял с г-н Писанчев и вицепремиера Цветлин Йовчев на тема подслушвания и те са го уверили, че няма такова нещо. „Вярвам им“, добави още Петков.

„На тази тема трябва да се замислят висши магистрати, дали ги има филмирани някъде. На тази тема трябва да се замислят няколко настоящи министри, имали ги филмирани някъде, както и няколко бизнесмени", заяви Петков.

Коментари: 0