Цветанов: Сигурен съм, че ме подслушват и телефонът ми е на контрол

Управляващите изместват вниманието от важните проблеми за страната, заяви бившият министър на вътрешните работи

180 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Аз съм сигурен, че ме подслушват. Това не е заради делата, които вече са влезли в прокуратурата и там няма какво да се случи. Целта е да бъда подслушван политически. Примерно да разберат какви са плановете ни за парламентарните сесии. Зад това стои държавата, в лицето на управляващите. Те искат да се задържат на власт на всяка цена“. Това заяви бившият зам.-председател и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в „Денят започва“ по БНТ като подчерта, че телефонът му е на контрол. По думите му инструментите на държавата се използват за подслушване на опозиционни политици. 

„Управляващите се опитват да изместят фокуса на вниманието от важните проблеми за страната. Те са много притеснени и объркани в момента и не могат да дадат адекватни отговори на проблемите, които ги заливат“. По думите му ГЕРБ няма да прави коалиция с АБВ. 

„Наши коалиционни партньори могат да бъдат партиите в дясно, дори и „Движение 21“. АБВ и БСП са ни основни политически противници. С тях единствено може да разговаряме за националните и общодържавни приоритети на България“, поясни Цветанов.

Относно случаят с Волен Сидеров, бившият министър на вътрешните работи, го определи като показателен. По думите му Сидеров и Бисер Миланов – Петното са били нужни на управляващите, за да организират акции срещу протестиращите и срещу ГЕРБ. „Това е доказано, защото Петното се среща с Пламен Орешарски и се хвалеше, че той е свалил ГЕРБ от власт“, категоричен е Цветанов. „Защо никой не говори за Христо Бисеров“, попита той, като заяви, че е изключително важно да се говори за днешната ситуация в страната и какво ни очаква в бъдещите месеци.

„Изказванията на Цветлин Йовчев доказват, че в страната има паралелна структура, която подслушва противниците на властта. В момента се претопля една стара манджа за Мишо Бирата. Тези разговори излязоха, когато Йовчев беше в ДАНС. Правете си сами сметка за какво става въпрос“, каза още бившият вътрешен министър.

Подкрепи Economic.bg