Планът „Орешарски“ остава за септември

Докладът за състоянието на енергетиката също беше оставен за гласуване след ваканцията на депутатите

124 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Програмата на правителството, така нареченият План "Орешарски", ще бъде представена пред парламента през първата седмица на септември. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков, предаде "Фокус". Той обясни, че днес се е очаквало кабинетът да представи управленската си програма, но "поради продължилите повече от два часа дискусии по ветото на президента върху Закона за СРС, няма да остане достатъчно време за обсъжданията по управленската програма".

Миков каза, че е разговарял с премиера Пламен Орешарски и са се разбрали тази дискусия да се проведе в първата работна седмица на септември.

Друг важен доклад - този за енергетиката също не беше гласуван днес. Това ще се случи също септември, след като приключи лятната ваканция на депутатите. Все пак министър Драгомир Стойнев днес изчете своя доклад, а дебатите по него продължиха близо два часа.

В крайна сметка определеното парламентарно време изтече, а никой от депутатите не поиска удължаването му. С това приключи последното заседание на Народното събрание за тази сесия. Следващото заседание ще се проведе на 4 септември.

Парламентът отхвърли ветото на президента върху част от промените в Закона за специалните разузнавателни средства (СРС), които осигуриха широки правомощия за възстановеното Национално бюро за контрол над използването на СРС и ресорната парламентарна комисия, заплашващи според държавния глава независимостта на съдебната власт.

Подкрепи Economic.bg