Площадът пред НДК ще бъде обновен с 13 млн. лв.

Паркът няма да се различава от сегашното решение по отношение на своя дизайн и планировка

152 ~ 1 мин. четене

За възстановяването и обновяването на парковото пространство на Националния дворец на културата (НДК) ще бъдат заделени 13.12 млн. лв. с ДДС, става ясно от обявената от Столична община обществена поръчка. Ремонтът ще се съфинансира от Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 г.", Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Зелена и достъпна градска среда", Договор за безвъзмездна финансова помощ. От обществената поръчка е изключено пространството на паметника "1 300 години България", за което ще се изготви отделен проект.

Паркът няма да се различава от сегашното решение по отношение на своя дизайн и планировка, уточняват от Столична община. Основната цел на проекта е пространството да стане по-привлекателно място за разходка и отдих, като същевременно на цялата територия ще се осигури достъпност на средата и за хора в неравностойно положение.

Проектът предвижда ремонт на паркови и тротоарни настилки с велотрасета, улично и парково осветление; изграждане на автоматизирана поливна система"; ремонт на фонтан и водна каскада; изграждане на автоматизирани обществени тоалетни и система за видеонаблюдение.

Стойността на ремонтите без ДДС е 10.93 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg