Подкрепата за Орешарски в снимки

Кадри показват "пропуснати" моменти от партийния митинг на БСП и ДПС

Автор: Божидара Иванова Автор: Богиня Венциславова

Партийният митинг на БСП и ДПС в събота събра 60-70 хиляди души по думите на лидерите на партиите Сергей Станишев и Лютви Местан. Данните на МВР обаче са други - около 50 хиляди са се включили в политическото шествие. Ясно стана, че всички тези хора са извозени в столицата с автобуси, и дори с влакове. За два извънредни курса на железниците от Варна и Бургас етническата партия даде близо 70 хиляди лева.

От импровизирана трибуна министър-председателят Пламен Орешарски призова за толерантност и говори за кризата у нас. Лидерът на ДПС Лютви Местан пък се преклони пред присъстващите, защото "са велики".

Председателят на социалистите Сергей Станишев пък се извини за възродителния процес.

Веднага след митинга бяха поставени основателни въпроси. Един от тях беше дали наистина близо 70 хиляди души са подкрепили правителството в София, а друг - платени ли са били тези хора. Питаше се също как е осигурен финансовия капитал, с който е платено пристигането на хората от провинцията. Зададен бе и въпрос кои са гражданите, скандирали "Подкрепа" на булевард "Цариградско шосе".

Няколко снимки, публикувани от антиправителствената информационна служба NOрешарски отговарят на част от въпросите.

От сцената на Орлов мост председателят на ДПС Лютви Местан обяви, че митингът е общ на партията с мандатоносителя БСП. Шествието обаче е получило подкрепата и на коалиционния партньор "Атака".

От NOрешарски обявиха в събота, че разполагат с видео, което следи митингуващите. Клипът е с продължителност 19.39 минути, а от антиправителствената служба обясняват, че аритметиката показва, че за толкова време няма как през софийските улици да преминат 70 хиляди души.


Коментари: 0