Приложение за смартфон разпознава до 6000 растения

PlantSnapp дава информация за всякакви градински материи

Приложение за смартфон разпознава до 6000 растения
Автор: Божидара Иванова

Мобилно приложение създадено от любител ботаник, може да идентифицира до 6000 растения и цветя, пише The Telegraph. Софтуерът дава информация за всякакви градински материи с натискането на един бутон.

Достатъчно е потребителите на PlantSnapp да направят снимка на непознатото растение и да я качат в приложението. В рамките на няколко часа екип от градински експерти ще отговори, разкривайки името на растението и информация за начина на отглеждане и местата, на които може да се намери.

23-годишният ботаник Джорджи Уилямс достига до идеята за безплатно приложение по време на работата си за изложението на цветя в Челси и в разсадниците в Корноул.

"Искаме хората да имат достъп до всяко растение, което им хареса с едно докосване на бутон, и ако така се увеличи популярността на градинарството, а Великобритания се превърне в по-зелено място, това ще бъде прекрасно постижение", категоричен е Уилямс.

Приложението е създадено в партньорство с тръста за опазване на природата "Бъмбълбий" и предприемача Ангъс Ранкайн. Създателите му се надяват след като се събере достатъчно голяма база данни, софтуерът да разпознава растенията автоматично, без помощта на експерти.

Коментари: 0