Прокуратурата проверява ВМЗ-Сопот

Пред децата на протестиращите работници от завода премиерът обяви, че правителството ще се бори за всяко едно работно място

Снимка: БГНЕС

288 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Прокуратурата проверява ВМЗ-Сопот по сигнал на лидера на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев, съобщи в Сопот премиерът Бойко Борисов.

На срещата си с работниците от ВМЗ-Сопот Бойко Борисов потвърди, че не е доволен от работата на директора на предприятието Иван Стоенчев. Тъй като за момента няма по-добър вариант за поста, премиерът обясни, че му дава срок.

Без да конкретизира, Борисов заяви, че "до края на деня доста хора ще бъдат уволнени".

От разговора стана ясно, че във ВМЗ ще бъдат стартирани няколко нови договора. Вместо да се внасят пиротехнически средства от Китай защо те да не се изработват във ВМЗ-Сопот, запита премиерът.

Преди да посети предприятието Бойко Борисов се срещна и с учениците от Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов" в града, които протестираха заедно с родителите си, работещи във ВМЗ. Пред тях премиерът обясни, че правителството ще се бори за "всяко работно място, за всеки един човек, така че той да не бъде оставен на произвола на съдбата".

В рамките на днешния ден работниците от оръжейния завод трябва да получат аванс.

Подкрепи Economic.bg