Протестиращите създадоха антиправителствен сайт

На него ще бъдат публикувани снимки и материали от недоволството срещу властта

Автор: Атанас Христов

Протестиращите всяка вечер през последните 37 дни срещу правителството на Пламен Орешарски от днес, 21 юли, стартираха и Антиправителствената информационна служба (АИС). На интернет адреса www.noresharski.com ще се публикуват материали и снимки от случващото се на протестите срещу кабинета. АИС ще изпраща и специални прессъобщения с по-важната и ексклузивна информация от протестите, се казва в първият пресрелийз на организацията.

Освен това ще бъдат давани и пресконференции, като първата ще е утре, 22 юли (понеделник) в 10 ч. Тя ще е с участието на макроикономиста Георги Ганев на тема "Ненужната актуализация на бюджет 2013". Мястото на провеждане е офиса на открито на Бетахаус на пл. Народно събрание 3.

Целта на новата информационна служба е да публикува точна и обективна информация за протестите срещу правителството. Информацията в него, както и във всяка информационна агенция, е безплатна и свободна за цитиране и препубликуване. Призоваваме медиите да се позовават на noresharski.com или на Антиправителствената информационна служба (АИС) при публикуване и препубликуване на наши информации. Запитвания към екипа можете да правите на e-mail адрес mail@noresharski.com, се казва още в изпратеното съобщение.

Екипът на сайта е от хора с медиен опит, които ще работят на доброволни начала за каузата на гражданско общество в България. Нямаме спонсори или политически покровителства. Работили сме в различни медии и медийни кръгове и сега отделяме от свободното си време, за да не допуснем по никакъв начин управляващите да попречат на българските медии да отразяват протестите свободно и честно.

Освен разпространяването на новини, снимки и видео за медиите, АИС ще организира и пресконференции по различни актуални теми, свързани с правителството и протестите. Те ще се провеждат на площадите "Независимост" и "Народно събрание" и ще се обявяват предварително на медиите.

Всеки може да изпрати новина, снимка и видео за www.noresharski.com, като на страницата "Изпратете сигнал" има указания как това да стане анонимно и безопасно. Ние гарантираме за Вашата безопасност.

"Нека работим заедно за една по-добра България. Вече вярваме, че това е възможно!", завършват създателите на АИС.

Коментари: 0