Путин заплаши да разпусне кабинета на Медведев

Изявлението на държавния глава e направено по време на закритата част на среща с министри и областни управители

76 ~ 1 мин. четене

Президентът на Русия Владимир Путин обвини руското правителство в неефективност и го  заплаши  с уволнение. Изявлението на държавния глава e  направено по време на закритата част на среща с министри и областни управители, която се проведе във вторник вечерта в Елиста,  посветена на преместването жителите oт  стари и порутени жилища.

Това разкрива видеозапис на московския сайт „ЛайфНюз“ от закритата среща на държавния глава, на която са присъствали и членове на правителството и губернатори.

Путин е подложил на критика министрите за  неизпълнение на указите от май миналата година,  представляващи предизборни обещания. “Как работим? Качеството на работа е нищожно. Всичко се прави повърхностно. Ако работим така, нищо няма да направим!”

Той е предупредил министрите, че ако те не се справят с отговорностите си  “ще се наложи да се раздели с тях.” Руският президент директно обяснява на кабинета и губернаторите, че ако не се справят с изпълнението на т.нар. „майски укази", то ще се наложи да се разделят.

Той припомня, че тези дейности трябва да се намират под специален контрол. Сред тези обещания са увеличение на заплатите в социалната сфера, ликвидиране на опашките за детските градини, а също така и разселване на живущите в аварийните панелки.

Подкрепи Economic.bg