RIM е готова да предостави BlackBerry 10 и на други производители

Главният изпълнителен директор на компанията Торстен Хайнс заяви в интервю, че е отворен към идеята

152 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Канадската компания за производство на телефони Research In Motion (RIM) е готова да преотстъпи новата си операционна система BlackBerry 10 на други производители, ако пожелаят. Това става ясно от интервю на главния изпълнителен директор Торстен Хайнс пред германския вестник Die Welt.

Пред изданието той обяснява, че е отворен към идеята да се даде лиценз на друга компания, която да използва BlackBerry 10 в своите смартфони. "Преди да лицензираш даден софтуер обаче, трябва да докажеш, че платформата притежава голям потенциал. На първо място ние трябва да изпълним нашите обещания. Когато ги изпълним, тогава вече можем да мислим да даваме лицензи", каза Хайнс.

Изпадналата във финансови затруднения и постоянно губеща пазарен дял компания разчита изцяло на BlackBerry 10, за да върне доверието на потребителите в нейните продукти. Дългоочакваното представяне на новата операционна система е предвидено за 30 януари.

Самото интервю беше обявено вчера, което доведе до поскъпването на акциите с 11%. Днес обаче книжата поевтиняват с 1% на борсата в Торонто и към 19.45 ч. се търгуват за 17.22 канадски долара за брой.

Подкрепи Economic.bg