Разпитали над 20 свидетели за взрива

Бомбата е поставена извън автобуса, в багаж до него, казва наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова

Над 20 свидетели са разпитани във връзка с взрива на бургаското летище. Това съобщи наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова пред Фокус.

Бургаската окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

На този етап не може да се каже какво е взривното устройство, като предстои експертизи да докажат какво е взривното вещество.

От свидетелските показания и от огледите на място става ясно, че се е чул много силен гръм и след това автобусът се е запалил.

Разпитани са тези, които са били на място. По-леко ранените израелци са разпитани още снощи, за да могат да си тръгнат. На летището са разпитани и случайни минувачи-очевидци, каза Чапкънова.

Най-важната експертиза, която предстои да се назначи, е ДНК експертиза на намерените остатъци от човешки тела. В този случай ще се действа възможно най-бързо, за да може резултатите да станат ясни още до седмица, посочи тя.

Относно предполагаемия извършител с фалшива шофьорска книжка, прокурорът коментира, че именно че е фалшива не може да се намери повече за самоличността му, но от камерите на летището е видно, че е млад човек. Записът от охранителните камери е само един.

По думите й взривът е поставен извън автобуса, в багаж до него.

Коментари: 0