Разпродават "Ален мак" на части

Козметичната компания има задължения за 17 млн. лв.

412 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Козметичната компания "Ален мак" ще бъде разпродаден на части. Това става ясно от информация на novglas.com, според информацията на който синдикът Стефан Георгиев е разлепил на пустеещата сграда на Карловско шосе обявленията за първите търгове на отделни активи. Стартовата цена за най-ценния от тях - над 50 патента и търговски марки, сред които са паста "Поморин", крем "Каро", боя за коса "Импресия" и детската серия "Па-па", е 1 048 000 лв.

През май 2010 г. заводът спря да работи, а 10 месеца по-късно бе обявен в несъстоятелност. Преди да стартира продажбата на парче, бяха направени два неуспешни опита за пласиране на цялото предприятие, но те бяха неуспешни.

Общите дългове на "Ален мак" са над 17 млн. лв. Компанията изпадна в несъстоятелност, след като спря да обслужва емитирания през 2006 г. облигационен заем за 6.5 млн. евро и тегления втори кредит за 600 хил. евро и те станаха предсрочно изискуеми.

"Положението не е розово при сегашната криза и мъртъв пазар на недвижимости, но се надявам да погасим поне задълженията към кредиторите с обезпечения, коментира синдикът.

Заложените пред облигационерите търговски марки, към които се очаква най-голям интерес, пък се оказа, че са били регистрирани за ЕС, Русия и Украйна на името на офшорката VVVP със седалище във Вадуц. "Засега "Ален мак" печели всички дела за заличаването им в европейското патентно ведомство ОХИМ в Брюксел", успокои потенциалните кандидати синдикът Стефан Георгиев.

Подкрепи Economic.bg