Рекорден трафик към гръцката граница

ГКПП Маказа надхвърля капацитета си

Снимка: БГНЕС

Над 32 хил. моторни превозни средства и над 128 хил. души са преминали през българо-гръцката за периода от 12ч. вчера до 16ч. днес. Информацията е от директора на Регионална дирекция „Гранична полиция”-Смолян, комисар Бойко Божков, цитиран от агенция Фокус.

За същия период на миналата година данните сочат, че са преминали 24 хил. МПС и 71 хил. лица. По думите на комисар Божков, тази година трафикът е много по-интензивен. На най-натоварения пункт - Кулата, са преминали над 18 хил. моторни превозни средства и над 77 хил. души. Имало е образувана около 10-километрова колона до с. Марикостиново, въпреки че са работили всички трасета, но обстановката вече се е нормализирала, поясни комисарят.

През най-новия пункт – Маказа, за този период са преминали над 9 хил. превозни средства и над 33 хил. души, което е без прецедент от отварянето на пункта. Само от 12ч. до 16ч. през Маказа са преминали 4 хил. моторни превозни средства и над 33 хил. лица, които означава, че на час са преминавали  средно хиляда превозни средства, което е надхвърля капацитета на пункта.

През ГКПП - Златоград са преминали 460 моторни превозни средства и 14 хил. лица.

Комисар Божков поздрави работещите на граничните пунктове за добрата работа днес, предвид лошите метеорологични условия и изключително засиления трафик и подчерта, че се справят отлично със задълженията си.

Коментари: 0