Renault Twizy пременено като Фреди Меркюри

Автомобилът бе дарен на благотворителната организация Mercury Phoenix Trust за годишното бляскаво събитие в лондонския хотел „Савой“ и спомогна за набирането на над 7000 паунда

3656 ~ 1 мин. четене

Уникалният двуместен електрически модел Renault Twizy бе прекроен с помощта на стилни аксесоари за благотворителното шоу Freddie For A Day, съобщава агенция Speed-Press.

Каросерията му бе боядисана в бяло и жълто (жълто като емблематичното яке на Фреди Меркюри и бяло като панталоните, които той носи на стадиона в „Уембли“ през 1986 г.), и допълнена от емблематичния мустак на легендарния фронтмен на британската рок-група Queen, починал от СПИН през 1991 г. 

Автомобилът бе дарен на благотворителната организация Mercury Phoenix Trust за годишното бляскаво събитие в лондонския хотел „Савой“ и спомогна за набирането на над 7000 паунда. 

Събитието Freddie For A Day се провежда вече за трети път. На миналогодишното си издание то успя да събере 250 000 паунда с помощта на звездите и феновете. Всички участници обичайно се обличат като Фреди и слагат емблематичните мустаци и така почитат рождения ден на звездата – 5 септември. 

Благотворителният тръст Mercury Phoenix е създаден през 1992 г., за да помогне за разпределянето средствата, събрани от историческия концерт в памет на певеца.

Подкрепи Economic.bg