Рим маха "катинарчетата на любовта"

Влюбени двойки от цял свят ги поставят по мостовете в знак на чувствата си, модата беше наложена от романа "Три метра под небето"

3926 ~ 1 мин. четене

В Рим започна мащабна операция срещу "катинарчетата на любовта". Служители на Агенцията по околна среда на италианската столица, въоръжени с клещи и друга режеща техника, започнаха да премахват веригите на моста Милвио, към които влюбени двойки от Рим, от цяла Италия и от целия свят заключваха катинарчета – символ на вечната любов.

Веригите бяха инсталирани на моста преди няколко години от тогавашния кмет Валтер Велтрони специално за поставянето на катинарчетата. Дотогава влюбените двойки години наред заключваха катинарчетата си по фенерите на моста, които под тежестта им започнаха да се накланят.

Акцията по премахването на катинарчетата на любовта потресе много хора. Появиха се и много версии какво ще стане с тях. Според някои те ще бъдат преместени на друго място, а според други ще бъдат изложени като експонат в Музея на етнографското изкуство.

Модата на катинарчетата на любовта беше наложена от романа "Три метра под небето" на италианския писател Федерико Моча. В него двама герои увековечават любовта си като заключват катинарче.

Постепенно феноменът обхвана редица градове по света, сред които Париж, Москва, Мадрид, Санкт Петербург и други.

Подкрепи Economic.bg