Ришар остава начело на France Telecom след подкрепата на Оланд

Френският президент заяви, че държавата, която е най-големият акционер в дружеството, ще го подкрепи въпреки обвиненията в измами

96 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на France Telecom, Стефан Ришар, вероятно ще запази поста си, след като лично президентът Франсоа Оланд заяви, че държавата, която е най-големият акционер в дружеството, ще го подкрепи, информира Bloomberg.

Съветът на дружествтото се събира днес , за да определеи съдбата на Ришар, след като миналата седмица той бе обвинен в измами, свързани с престоя му в министерство на финансите на Франция преди пет години. Оланд днес заяви, че държавата, която има 27-процентов дял в компанията и трима членове на борда на France Telecom, ще гласува "За" негова подкрепа.

"Докато може да функционира като главен изпълнителен директор, той трябва да остане", каза Оланд в интервю за телевизия M6. "Ако проблемите му със закона му попречат да изпълнява своите функции, тогава условията ще са се променили."

Ришар е бил ръководилел на кабинета на Лагард, котаго тя е отговаряла за финансовото министерство в Париж. Той е замесен в скандала с продажбата на концерна Adidas през 1993 г. от бизнесмена и политика Бернар Тапи, близък до бившия президент Никола Саркози. Лагард е наредила Тапи да бъде получи по съдебно решение 403 млн. евро.

Подкрепи Economic.bg