Кабинетът е продукт на тежки компромиси между БСП, ДПС и "Атака"

Протестите ще продължат, докато не се промени дневния ред в полза на обществото и не спрат безумните назначения, коментира Емил Кошлуков

148 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Напрежението в обществото започна още преди сформиране на сегашното правителство. Голяма част от българските граждани не са представени в това управление. С тези си думи журналистът, общественик и бивш народен представител Емил Кошлуков коментира за Economic.bg и Kmeta.bg настоящите вълнение и масови протести в страната.

"Над 50% от обществото не се виждат в управлението. Няма такава бюлетина - БСП, ДПС и "Атака". В предходната тройна коалиция управляваха трите най-големи партии, а сега не е така", каза още Емил Кошлуков. Според него голяма част от избирателите на "Атака" се чувстват излъгани.

"Този кабинет беше "ремонтиран" още преди да започне да работи. Подменен е дневният ред на обществото. Най-лошото от "тройната коалиция", като назначението на областните управители, се връща. Кой е избрал ДПС, че те да назначават областни управители?", запита риторично Кошлуков. По думите му премиерът Пламен Орешарски се държи неадекватно.

"Нямам представа защо беше предложен Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това е кабинет на компромисите", убеден е Емил Кошлуков. Според него е нормално да има 100 дни толеранс към новото правителство, но когато се види, че 20 дни водят неправилна политика няма смисъл да се чака 100 дни.

"Кабинетът е продукт на тежки компромиси между БСП, ДПС и "Атака". В момента всеки се опитва да осребри максимално участието си във властта, тъй като на всички им е ясно, че това правителство няма да издържи дълго", категоричен е Кошлуков.

Той е убеден, че протестите ще продължат, докато не се промени дневния ред в полза на обществото и не спрат безумните назначения. "Ако този кабинет ще управлява така по-добре да отидем на предсрочни избори и да има 2 месеца политическа нестабилност, а не 1 година", добави Емил Кошлуков.

Коментари: 0