Рокля от Nokia Lumia е хит на London Fashion Week

Дизайнерското решение е обща идея на Фьодор Голан и финландския мобилен гигант

Смартфон на моден подиум

156 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Дизайнерското дуо Фьодор Голан в партньорство с Kin Design и Nokia са създали пола от смартфони Lumia 1520 за Лондонската седмица на модата, пише водещото американско технологично списание The Wired.

Модният проект е на Фьодор Голан и е реализиран от Kin. Седемдесестте телефона, от които е направена полата променят образа на екраните си. Дисплеите показват статични снимки, както и видео клипове, като това позволява на дрехата постоянно да се променя през целия ден.

Полата е създадена с използване на движение и ефектът на декоративните плочки, които видяхме в Мианмар и Камбоджа”, обясняват дизайнерите. Образите смеят цветовете си при движението на полата, произвеждайки блясък, който създава илюзията за шумоляща материя. Специално разработено приложение се грижи проблясването да е в синхрон с движенията на модела.

Процесът на създаване на футуристичната дреха е продължил три месеца. Първите скици са разработени с използването на инженерни инструменти като 3D-принтиране и лазерно изрязване. „Технологията прави първите си стъпки в подкрепа на модата”, казва Фьодор Голан. „Вървим по верния път, но определено трябва да се усъвършенстваме още, за да създадем продукт, който хората наистина ще искат да носят”.


Подкрепи Economic.bg