Румен Петков иска властта да се разплати с експертите на МВР

По този начин ги правите податливи на външен натиск, възмущава се представителят на АБВ

Автор: Economic.bg

Защо превръщаш съдебните експерти в зависими хора? Колко дължи Министерството на правосъдието и Министерството на вътрешните работи за различни видове експертизи?

Това е въпросът, който за пореден път поставя Румен Петков от АБВ в поредния ден от питанията си към премиера Пламен Орешарски, съобщиха тази сутрин от пресцентъра на политическата формация на Георги Първанов.  

"Колко се дължи за икономическа експертиза, колко – за съдебномедицинска експертиза, колко се дължи за оценки на имоти, делби и т.н. Защо поставяте тези хора в невъзможност да си платят данъците? Защо поставяте тези хора в невъзможност да си гледат честно и коректно работата?", пита 

Според него по този начин държавата ги прави зависими и податливи на натиск. "По този начин вие създавате корупционна среда. Добре, че голямата част от тях са честни и почтени, а не – като теб и правителството ти", обръща се бившият вътрешен министър към министър-председателя. 

"Платете на експертите, които е ползвала държавата. Иначе държавата се превръща в един доста гнусен рекетьор. Но от теб и Пеевски – толкова", гласи още обръщението. 

Коментари: 0