Румен Петков сезира ЦИК за агитация на Борисов

Депутатът останал потресен, че никой не е взел отношение по повод изказването на премиера

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Депутатът от Коалиция за България Румен Петков обяви, че ще сезира Централната избирателна комисия (ЦИК) заради изказване на премиера Бойко Борисов. Според  Петков коментарът, направен от Борисов малко преди да бъде обявен краят на гласуването на вчерашния национален референдум, представлява агитация, с която премиерът е нарушил закона "по брутален начин".

Бойко Борисов пусна своята бюлетина около 18,40 ч. вчера и заяви пред журналисти, че "всички знаехме, че избирателната активност ще е ниска и че референдумът ще се провали". "Това беше безсмислено упражнение", коментира премиерът, като изрази задоволството си от неделната победа на сръбския тенисист Новак Джокович на "Аустрелиън оупън". Българите трябва да благодарят на Станишев, че не е подписал за АЕЦ "Белене", посочи още Бойко Борисов.

"Министър-председателят, преди края на изборния ден, по най-грубия начин се включи в агитацията. Потресен съм от факта, че ЦИК не взе отношение за нещо, което видя по телевизията. Потресен съм от факта, че ЦИК не взе отношение за нещо, което видя по телевизията”, коментира днес бившият министър Румен Петков.

Той призна, че постигната избирателна активност на референдума не е такава, каквато от БСП са търсели.

Румен Петков оповести и че подготвя актуален въпрос, който ще внесе в парламента, за това как се охранява изградената площадка за АЕЦ „Белене”. Според него в момента охраната "тя не е такава, каквато трябва да бъде".

Подкрепи Economic.bg