Русенска фирма спечели приза "Най-добра българска фирма на годината" 2012

В конкурса участваха 111 български фирми

284 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Русенската фирма "ТРУД" АД спечели приза в категорията "Средни и големи фирми" в конкурса "Най-добра българска фирма на годината". Дейността на фирмата е свързана с производство на широка гама плътни и лекотегловни огнеупорни изделия, тухли и материали. Подгласници в категорията станаха фирмите "ВИДЕНОВ ГРУП" ЕООД, която е специализирана в производство и търговия с мебели, и "КОЛЕВ и КОЛЕВ" ООД, която се занимава с производство и търговия на едро и дребно с детски обувки и стоки.

В категория "Микро и малки български фирми" призът получи "РЕЯ ФИШ" ООД. Фирмата се занимава с отглеждане, преработка и търговия с риба и рибни продукти от 1994 година. На второ и трето място бяха класирани съответно "ГАВРОШ" ЕООД - производство на сладкарски изделия и "Анимарт" ООД - фирмата създава анимационни и корпоративни филми, като организира и провежда Международния фестивал на анимационния филм "Златен кукер".

С 964 гласа любима фирма на публиката стана "МАРИСАН И КОЛЕВ" ООД, която се занимава с производство и продажба на сухи строителни смеси и топлоизолационни материали.

Тази година организаторите дадоха и специални награди за стартиращ бизнес. Първенец в категорията е "Драгон Инсайт" ООД - онлайн марка за мъжки костюми и ризи по размери на клиента, която стартира през 2012 г. Второто място зае "Джъмпидо" ООД - българска компания, която произвежда софтуер за началното образование, като комбинира най-новите технологии с интересни задачи по математика. На трето място сред стартиращите компании е фирма "Ретидок" ООД. Тя създава продукти за автоматизиране на административните процеси предимно във финансовите институции и повишаване на сигурността по отношение на работа с лични документи.

Конкурсът се организира от Първа инвестиционна банка за втора поредна година и в него участваха 111 български компании.

"Големият интерес към конкурса ясно показва, че в България има качествени български фирми и те произвеждат отлични продукти, които могат да бъдат едни от най-добрите в Европа. Именно този факт оправдава нашата цел - да покажем добрите примери сред родните производители", заяви изпълнителен директор на Първа инвестиционно банка и член на журито на конкурса Васил Христов.

Подкрепи Economic.bg