С 30% по-евтино море от септември

Истински евтиното море обаче започва след 15 септември

3686 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Морската почивка по българското Черноморие ще поевтинее с 25-30% от началото на септември. Собствениците на хотели и квартири ще свалят цените, като по този начин ще се опитат да задържат летовниците за по-дълго.

Понижението на цените не е задължително за всички - със сигурност има и изключения. Няма и конкретна дата, от която да влизат в сила септемврийските цени - на много места по Черноморието можете да видите новите оферти още през този уикенд. На юг, в село Лозенец, цените падат още от този уикенд с 205, съобщи bTV.

"Двойна стая със закуска и вечеря вече е на цена от 60 лв., а от 1 септември става на 46 лв.", обясни местен хотелиер. В Приморско също се задават намаления. В един петзвезден хотел, с all inclusive (всичко включени), еднодневен пакет от неделя става 50 лв. на човек.

В Созопол голяма част от хотелите на първа линия на морето не обмислят сваляне на цените, поне до 1 септември. В Слънчев бряг пък се почива по-евтино още от началото на седмицата. Цените са паднали с между 20 и 30%, а от 5 септември ще се понижат с още 20%.

Гърция и гръцките острови си остават на върха на класацията сред желаещите да почиват в чужбина. В туристическата агенция на Здравка Чимева от Благоевград почти всички легла за времето до 15 септември, в хотелите, с които агенцията работи, са вече резервирани. Но истински евтиното море започва след 15 септември.

Подкрепи Economic.bg