Меркел ще иска по-строг контрол над хедж фондовете

Германският канцлер ще направи предложението си на срещата на Г-20 следващия месец

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Ангела Меркел ще поиска по-строга регулация на хедж фондовете, обеща германският канцлер пред избирателите си на предизборен митинг. Меркел ще направи предложението си на срещата на Г-20 следващия месец.

Пред събралото се множество от 2000 души в германския град Бон, Меркел каза, че се надява европейските членове на Г-20 да "говорят в един глас" по време на среща на най-развитите страни в Санкт Петербург. "Не е достатъчно да се регулират само на банките, без да има надзор над хедж фондовете", заяви Ангела Меркел, цитирана от Bloomberg.

По време на кампанията си в последните 57 града преди изборите в Германия на 22 септември, германският канцлер каза още, че нейното правителство ще направи всички възможно, за да спази обещанието си Германия да излезе по-силна от финансовата криза. "Продължава да има пропуски в регламента, който може да остави данъкоплатците отговорни за банковите неуспехи", поясни Ангела Меркел.

По време на срещата на лидерите на Г-20 на 5 и 6 септември канцлерът на най-голямата европейска икономика има срещи с американския президент Барак Обама, чиято администрация призова Еврозоната да предприеме стъпки за засилване на икономическия растеж, както и с японския премиер Шиндзо Абе.

Подкрепи Economic.bg