SAP купи софтуерна компания за $8,3 млрд.

Concur Technologies прави програми, които следят разходите за командировки и пътуване

SAP купи софтуерна компания за $8,3 млрд.

Технологичният гигант SAP обяви придобиването на Concur Technologies - компания, която прави програми, позволяващи на фирмите да следят разходите, които техните служители правят за път и при командировки.

Сделката е на стойност 8.3 милиарда долара, или 129 долара на акция, обявиха двете компании.

Така предложената цена от 129 долара на акция е с 21 процента повече от сегашната стойност на акциите на Concur и с 21 процента повече от средната цена на акция за последния месец.

От корпоративна гледна точка закупуването на Concur ще даде възможност на SAP отново да диверсифицира бизнеса си допълнително. Като част от същата стратегия компанията купи преди време за 3.4 милиарда долара SuccessFactors, която прави облачен софтуер, съобщава Kaldata.com.

През юли Concur обяви, че ще си партнира с Airbnb, за да координира бизнес пътуванията до места, които участват в системата на Airbnb, а наскоро сключи подобно споразумение с алтернативната такси услуга Uber.

Concur е базирана в Белвю, щата Вашингтон и има повече от 25 милиона активни потребители в над 150 страни по света. Тя продава различни версии на своя софтуер, предназначени за малкия бизнес, държавния сектор и др. Освен това тя предлага и аналитични услуги. Сред нейните главни конкуренти са IBM, Oracle и Apptricity.

Коментари: 0