СДС иска референдум за пушенето

Подписката ще бъде внесена след парламентарния вот, заяви Борис Марков

Снимка: sds.bg

108 ~ 1 мин. четене

СДС започва подписка за свикване на референдум за това дали да продължи да има тотална забрана за пушене на закрито, обявиха от ръководството на партията.

Целта на подписката и референдума е да се реши за дълъг период от време дали да се пуши или не в България, заяви Борис Марков, председател на национален щаб за избори на СДС. Подписката ще бъде внесена след парламентарния вот.

Трябва да бъде взето ясно решение, независимо от политически личности, тъй като въпросът за тютюнопушенето касае икономиката и здравето на нацията, поясни Марков.

Ръководството смята, че инициативата ще съберат повече подписи от тази на левицата за референдума за ядрената енергетика и призоваха хората да не участват в него, защото бил политически цирк, за да се запазят корупционните схеми по проекта. От СДС смятат, че при ниска избирателна активност под 20% ще се спре всякакво по-нататъшно говорене за АЕЦ "Белене".

СДС поиска за шести път оставката на земеделския министър. Този път според тях Найденов трябва да си ходи заради гафа с дюните край Несебър.

Подкрепи Economic.bg