„Самотният рейнджър“ носи 190 млн. долара загуба на Disney

Дебютът на филма бе на 3 юли, но през първия уикенд по кината в САЩ и Канада донесе скромните 29 млн. долара приходи

480 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Холивудската продукция с участието на Джони Деп "Самотният рейнджър" вероятно ще донесе между 160 и 190 млн. долара загуба за Walt Disney Co. Дебютът на филма бе на 3 юли, но през първия уикенд по кината в САЩ и Канада донесе скромните 29 млн. долара приходи.

"Загубата от "Самотният рейнджър" ще бъде отчетена през третото тримесечие на 2013 г.", заяви главният финансов директор Джей Расуло по време на конферентния разговор с анализатори. Тогава той представи отчета за второто тримесечие, който показа спад от 36% в оперативната печалба. Чистата печалба обаче нараства с 1% до 1.85 млрд. долара.

Макар хитовият "Железен човек 3" да се превърна в номер едно по приходи тази година, той не успя да повтори успеха на миналогодишния хит на компанията "Отмъстителите".

„Много се изговори. Знам за риска от скъпобюджетните масови филми", коментира изпълнителният директор на Disney Боб Айгър. "И определено допринасяме за това, предвид това, което се случи със "Самотният рейнджър", добавя той.

Според него обаче това е добра стратегия. "Смятаме, че един от начините да се издигнеш над глъчката е с голям филм, не просто високобюджетен, а с голям сценарий, с добър актьорски екип, с голям маркетинг зад него", добавя Айгър.

Ръстът в таксите и приходите от реклама при ESPN помага за повишаване на оперативните приходи на медийното подразделение. При увеселителните паркове оперативната печалба расте с 9% до 689 милиона долара, като е нараснала бройката на посетителите в парковете в Калифорния и Флорида.

Подкрепи Economic.bg