Siemens инвестира 4.2 млрд. евро годишно за иновации

Поддържаме връзка с университети по целия свят и се стараем да насърчаваме работата на студентите, отбеляза Гералд Мурауер

120 ~ 1 мин. четене

В Siemens се стремим да подкрепяме и развиваме иновационни идеи. В иновации влагаме 4.2 млрд. евро годишно, което е повече от половината от сумата, която Австрия дава за науча дейност. Това заяви Гералд Мурауер, отговарник за „Корпоративни технологии“ в Siemens за Централна и Югоизточна Европа по време на конференцията „Германия – страна на иновации“, организирана от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Мурауер представи политиката за иновационна култура на Siemens и усилията, които компанията полага за развиване на иновационна и развойна дейност. „Най-важен е духът на хората, които работят в областта на иновациите. За мотивацията е нужна свобода, а в центъра на успеха стои окуражаването.

„Поддържаме връзка с университети по целия свят и се стараем да насърчаваме работата на студентите, които често имат страхотни идеи. Успехът на една държава се основава на работата на индустрията с образованието, това са две неизменно свързани сфери, които трябва да работят заедно. Разполагаме с над 57000 актуални патента по цял свят, а изобретенията на Siemens са 8900”, отбеляза Мурауер.

Конференцията бе част от честванията на 20-годишнината от създаването на ГБИТК. Ръководството на Камарата отличи Siemens България за „дългогодишното й членство и нейното активно участие в изграждането на германско-българските икономически отношения”. Награда получи главният изпълнителен директор на Siemens България – инж. Боряна Манолова. 

Подкрепи Economic.bg